Yaron Jansen wint F&B Professional of the Year Award 2025!
Op het jaargala van de AF&BM werd op zaterdag 11 januari de winnaar van de F&B Professional of the Year Award 2025 bekendgemaakt. Deze prestigieuze titel ging dit jaar naar Yaron Jansen, Director of Food & Beverage bij Hotel De L’Europe. Yaron versloeg in een spannende finale Lisa Seebregs, Operationeel Manager bij PESCA Nederland, en Martijn van Steijn, Food & Beverage Manager bij Hotel V.
De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Godfried van der Lugt (Gault&Millau), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Vasfi Isitan (Ambassadeur AF&BM), reisde door het hele land om de finalisten persoonlijk te bezoeken.
Lisa wist de jury te imponeren met haar passie, gastvrijheid en sterke teamgeest. Voor haar staat het welzijn van haar team altijd voorop, en haar hands-on mentaliteit maakt haar een inspirerende leider. Martijn beschikt over uitgebreide kennis, die hij graag deelt met zijn team. Hij ademt gastvrijheid en is het gelukkigst wanneer zijn team efficiënt samenwerkt en alle gasten met een glimlach de deur uitgaan. In de twee jaar dat Yaron werkzaam is bij Hotel De L’Europe heeft hij een indrukwekkende transformatie teweeggebracht. Zijn toewijding aan gastvrijheid, professionaliteit en passie voor het vak maakte zeker een grote indruk op de jury.
Na het afsluitende moment ging de jury in beraad over de finalisten. Het was een erg lastige beslissing, gezien het indrukwekkende niveau dit jaar.
F&B Professional Award 2025
Yaron Jansen benaderde zijn jurybezoek met dezelfde zorg en toewijding die hij dagelijks van zijn team verwacht. Elke stap was zorgvuldig uitgedacht, wat de jury van de ene aangename verrassing naar de andere leidde. Hotel De L’Europe heeft onder leiding van Yaron een transformatie doorgemaakt, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de samenwerking tussen teams en het ontwikkelen van nieuwe concepten die bijdragen aan een onvergetelijke gastenbeleving.
Daarnaast zet Yaron zich in voor het opleiden en behouden van talenten in de hospitalitysector. Hij is verbonden aan de Hotelschool Stenden om toekomstig talent te enthousiasmeren voor het prachtige hospitalityvak. Ook heeft hij het Hospitality Benefit Program (UPNL) opgezet, waarmee medewerkers van de aangesloten hotels kunnen profiteren van al het Food & Beverage-aanbod tegen een aantrekkelijke korting.
Het meeste trots is Yaron echter op zijn team, waarmee hij grote stappen heeft gezet richting de huidige successen van Hotel De L’Europe. “Zonder hen had ik deze titel nooit kunnen winnen,” aldus Yaron. Wij zijn ervan overtuigd dat Yaron deze titel met trots zal dragen en dat hij een ware ambassadeur zal zijn voor zowel het vak als onze vereniging.
Ambassadeurs voor het F&B-vak
Hoewel Lisa en Martijn de titel niet behaalden, blijven zij echte pioniers in het F&B-vak. Hun gedrevenheid en ondernemerschap maken hen tot rolmodellen voor hun teams. Wij waarderen hun toewijding en bijdrage enorm.
Foto: Cynthia van Dijke Fotografie