Naomi Bormans - F&B Professional of the Year 2023

 

De titel F&B Professional of the Year 2023 is gewonnen door Naomi Bormans, Food & Beverage Operations manager bij Chateau St. Gerlach. De award werd uitgereikt tijdens het traditionele jaargala van AF&BM (hét netwerk voor F&B professionals) dat ditmaal plaatsvond in het sprookjesachtige Parc Broekhuizen.


Naomi Bormans nam het in de finale op tegen Lendl Mijnhijmer, Maitre & Wine Director van Hotel 27 / Bougainville en tegen Mark Roselle, locatiemanager vanuit Hutten Catering in het Philips Stadion. 

 

De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), David Bakker (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Mehrsa Ghadiri  (Innside by Meliá en F&B Professional of the Year 2021), is een dag op pad geweest door het gehele land om de finalisten een bezoek te brengen. Mark Roselle vertelde vol trots over het coachen van ‘zijn voetbalteam’ en over de diversiteit die zijn functie in deze topsportomgeving met zich meebrengt. Lendl Mijnhijmer liet de jury zien hoe hij de lat zowel voor zichzelf als voor het team erg hoog legt om daarmee te streven naar het allerhoogste niveau. Naomi Bormans toonde aan de jury dat zelfs in slechts een paar maanden tijd zij het verschil al heeft gemaakt in de veelzijdige afdelingen van Chateau St. Gerlach. 

 

Na het eindpunt boog de jury zich over de finalisten. Maaike de Reuver: "Het was dit jaar moeilijker dan ooit om een winnaar te selecteren uit de drie kandidaten die we bezocht hebben omdat ze qua werkzaamheden enorm van elkaar verschillen. En dat is mooi! Het laat zien hoe veelzijdig het vak van F&B professionals is." 

 

Complete F&B Professional

Naomi Bormans liet de jury zien dat een F&B Professional enorm veelzijdig kan en moet zijn. Ze heeft sinds haar start vier maanden geleden verschillende aanpassingen in de organisatie en werkprocessen weten door te voeren. Sinds haar uitstapje naar de retail wist ons mooie vak haar toch weer voor zich te winnen. Als F&B Operations Manager van Chateau St. Gerlach staat ze midden op de werkvloer tussen haar werknemers en haar gasten. Door middel van deze operationele ervaringen is ze in staat om processen aan de achterkant te veranderen en zo nog beter in staat te zijn om de verwachtingen van de gasten te kunnen overtreffen. Daarnaast heeft ze veel kennis over financiën, people manamagent, planningen en afspraken maken. Naomi houd van direct schakelen en zorgt zelfs met de kleinste details of veranderingen al voor een glimlach op het gezicht van haar gasten en haar team. Dit maakt Naomi een zeer complete en menselijke F&B professional en daarmee terechte winares! AF&BM Voorzitter Aukje van Dongen: "Wij zijn ervan overtuigd dat Naomi deze titel met veel enthousiasme zal uitdragen en dat ze een ware ambassadeur voor ons vak en onze vereniging zal zijn."

 

Ambassadeurs voor vak

Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Mark en Lendl echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Ook zij zijn met hun ambitieuze en ondernemende karakters inspiratoren voor de teams waarin zij werkzaam zijn. 


F&B Professional of the Year Award

De F&B Professional of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Food & Beverage professional die uitblinkt in wat hij of zij doet in de Hospitality Branche. De F&B Professional wordt genomineerd en gaat daarna de strijd aan met een top 10. Middels een stemming vanuit het publiek en de vakjury wordt er een top drie gevormd. Deze top drie presenteert zich op de finaledag op hun eigen locatie aan de vakjury waarna deze een winnaar aanwijst. 

 

www.afbm.nl

Foto: Cynthia van Dijke Fotografie

 


 

AF&BM / Hét netwerk voor de F&B-professionals

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) is al ruim 30 jaar hét netwerk voor F&B-professionals in Nederland. In het netwerk staat het delen van actuele kennis en ervaringen centraal, gemixt met volop netwerkmogelijkheden en een gezonde dosis ontspanning en inspiratie.

Ontdek wat de AF&BM jou kan bieden.

 


6

2

130

22
bijeenkomsten per jaar social events per jaar leden partners

 

Voor wie is de AF&BM?

Iedereen die werkzaam is in een functie waar Food & Beverage Management een belangrijk onderdeel is, kan lid worden van de AF&BM. Voor individuele ondernemers en voor professionals werkzaam bij ketens. Zo verbinden wij professionals uit hotellerie, leisure, restaurantsector, conferentie- en eventlocaties en catering.

Wat maakt het AF&BM-netwerk uniek?

  • De bijeenkomsten zijn levendig en informeel
  • We zijn er voor F&B-professionals uit alle foodservicesectoren
  • We creëren de ideale mix van informeren, inspireren, netwerken en ontspannen
  • De sfeer is ongedwongen en laagdrempelig
  • Onze leden zijn zeer actief betrokken bij het netwerk én bij elkaar

Onze aanpak

Inspireren & kennis delen /

We bieden onze leden frisse inspiratie en stimuleren en faciliteren het onderling delen van kennis. We zien inspiratie als aanjager om F&B-professionals in een steeds sneller veranderende wereld toekomstbestendig te maken.

Laagdrempelig & levendig /

Ons netwerk is levendig. We zijn geen dikke dassenclub van een handjevol managers uit de stedelijke hotellerie. We zijn een laagdrempelig netwerk van gelijkgestemde F&B-professionals.

Verbinden op nummer 1 /

Verbinden is ons belangrijkste doel. Leden en partners van de AF&BM zoeken elkaar op tijdens bijeenkomsten, maar weten elkaar ook daarbuiten te vinden. De ongedwongenheid en hoge betrokkenheid maakt AF&BM onderscheidend van andere netwerken.

Activiteiten van AF&BM

We brengen onze leden samen tijdens themabijeenkomsten over relevante actuele onderwerpen in ons vakgebied, zoals duurzaam en circulair ondernemen, de opkomst van alcoholvrij in de drankenwereld, F&B en gezondheid en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast organiseren we jaarlijks een inspirerend social event: een meerdaagse culinaire tour in een inspirerende stad of regio in Nederland of Europa. Ons feestelijke jaargala met de uitreiking van de F&B Professional of the Year award, is voor velen een jaarlijks hoogtepunt op de kalender.

Vrijblijvend kennismaken?

Meld je gratis aan voor een van onze themabijeenkomsten en kom vrijblijvend kennismaken met ons netwerk! 

Aanmelden

Programma 2022 - 2023

Onze leden

Referenties

Om je wat extra gevoel te geven bij ons netwerk.

Lidmaatschap

De kosten van een lidmaatschap bedragen €300 per (kalender) jaar. Voor het social event en het jaargala vragen we een bescheiden eigen bijdrage die jaarlijks wordt vastgesteld.

Lidmaatschap Plus

Met ingang van 2023 is het mogelijk om als AF&BM lid het AF&BM Plus lidmaatschap af te sluiten. Dit Plus Lidmaatschap biedt je de mogelijkheid om van 1 januari t/m 31 december 2023 onbeperkt en kosteloos deel te nemen aan trainingen, trendtours en culinaire events die worden georganiseerd bij ZiN Inspiratielab.  Hiervoor betaal je eenmalig €350 boven op het reguliere lidmaatschap. Het plus lidmaatschap is alleen voorbehouden aan jou als AF&BM lid en niet aan anderen uit jouw organisatie.

Voor meer informatie over het ZiN Inspiratielab, klik hier

Wil jij ook je netwerk uitbreiden?

Meld je aan

Onze partners